Wanneer?

Het tornooi gaat traditioneel door op de laatste zaterdag van augustus, dit jaar dus op 25 augustus. We starten om 9u00 en het einde van de laatste matchen is voorzien rond 18u00. De dag is opgedeeld in twee fases:

• In de voormiddag spelen we poulewedstrijden. We werken met poules van vier of vijf spelers, zodat iedereen al zeker drie of vier wedstrijden speelt.
  • In de namiddag spelen we plaatsingswedstrijden. Afhankelijk van je resultaat in de voormiddag, speel je dan verder voor een hogere of lagere plaats in de rangschikking.

Je moet dus sowieso een volledige dag voorzien voor het tornooi, onafhankelijk van je niveau. Enkele dagen voor het tornooi ontvang je wel nog een mailtje met je aanvangsuur, zodat je weet wanneer je precies verwacht wordt.

Waar?

Alles speelt zich af in en rond het OCP in De Pinte (Polderbos 20, 9840 De Pinte):

• Tafeltennis en badminton gaan door in de sporthal van het OCP
  • Squash gaat door in de squashcourts van het OCP
  • Tennis gaat door op de terreinen van TK De Pinte, aan de overkant van de straat

Bij regenweer is er voor alle sporten een alternatieve locatie voorzien, zodat het tornooi gewoon kan doorgaan. De centrale wedstrijdtafel, waar je je moet aanmelden voor aanvang van het tornooi, staat in het clubhuis van TK De Pinte.

Reeksen?

Het tornooi staat open voor alle leeftijden, geslachten en niveaus. Er worden daarom verschillende reeksen voorzien, zodat iedereen in een reeks van zijn of haar niveau kan spelen:

Reeks  Voor wie?
 Heren/Dames A (Competitie) Een competitieve reeks voor meer gevorderde spelers:
  • Spelers die eerder aan officiële racketlontornooien hebben deelgenomen, in de C-reeks of hoger.
  • Spelers die een hoog klassement hebben in één sport of een behoorlijk klassement in twee sporten.

Heren/Dames B
(Recrea)

Een recreatieve reeks voor minder ervaren spelers. Deze reeks is geschikt voor alle spelers die zich niet herkennen in de criteria onder "Heren/Dames A".

Heren/Dames veteranen

Voor spelers en speelsters vanaf 45 jaar. Ben je ouder dan 45 maar speel je liever mee met de jongelingen, voeg dan gewoon even een opmerking toe bij je inschrijving.

Jeugd Voor jongens en meisjes tot 18 jaar. Ben je een jongeling(e) maar meet je je liever met de volwassenen, voeg dan gewoon even een opmerking toe bij je inschrijving.

Afhankelijk van het aantal inschrijvingen kunnen er reeksen samengevoegd of anders ingedeeld worden. Zo is het mogelijk dat de leeftijdsgrens voor de veteranenreeks een beetje opschuift richting de 50 of dat alle dames in één reeks ingedeeld worden.

Materiaal?

Geen paniek indien je niet zelf alle materiaal in huis hebt: de organisatie stelt gratis de nodige paletten, rackets, ballen en shuttles ter beschikking. We vragen je wel om twee paar sportschoenen te voorzien (eentje voor binnen en eentje voor buiten), zodat we de zaal netjes kunnen houden.

Inschrijven?

• Meedoen aan het tornooi kost amper €7. Voor die prijs krijg je niet alleen een hele dag sportplezier, maar ook een drankje, een broodje en een T-shirt. Je betaalt gewoon op de dag van het tornooi, wanneer je je aanmeldt aan de wedstrijdtafel.
  • Inschrijven kan via het inschrijvingsformulier op deze website. Bij je inschrijving geef je aan in welke reeks je denkt thuis te horen, duidt je aan welke sporten je allemaal beoefent en vul je eventueel in welke klassementen je hebt.
  • Nieuwsgierig wie er zich al ingeschreven heeft voor de komende editie? Klik hier voor een overzicht van alle deelnemers.

Sponsors

Het Pinste racketlontornooi wordt mede mogelijk gemaakt door onze fantastische sponsors:

Peggy Meiresonne bvba

De Pinte