Trainingsmomenten

We werken met drie niveaus en verdelen deze over de verschillende trainingsgroepen. De drie niveaus zien er als volgt uit:

• Beginners: 1ste of 2de jaar badminton (ook Minibad of -9jaar)
  • Gevorderden: 2de jaar badminton of méér
  • Competitief: meer dan één training per week waarvan één op donderdagavond, doelstelling: frequente deelname aan Jeugdcup

De MiniBad-groep gaat door op zaterdagvoormiddag in de sporthal van De Pinte (OCP) en de beginnersgroep op donderdagavond in de sporthal van Latem.

DagUrenSporthalNiveauVoor wieTrainer(s)
Maandag18.30 – 20.15 u.LatemBeginners & gevorderden9- tot 18-jarigenMichiel V. & Geoffrey
Donderdag18.30 – 20.00 u.LatemBeginners & gevorderden7- tot 18-jarigen
Guillaume
18.30 – 20.30 u.LatemCompetitiefJeugd met competitie- en toernooiambities
Luc & Daan
Zaterdag10.00 – 12.00 u.De PinteBeginners7- tot 18-jarigen
Daan & Michiel T.
11.00 – 13.00 u.De PinteGevorderden & competitief12- tot 18-jarigen
Daan, Max
& Michiel T.

MiniBAD

Op donderdag en op zaterdag organiseren we MiniBAD. MiniBAD is een aangepaste badmintonvorm voor zeven- en achtjarigen. De belangrijkste verschillen met het gewone badminton zijn:

• Een verkleind speelveld
    Er wordt gespeeld op een half dubbelterrein, zonder het achterste serveervak.
  • Een verlaagd net
    Het net hangt op 1m40 in plaats van 1m55, zodat ook de kleinsten kunnen droppen en smashen uit het achterveld.
  • Een korter racket
    Deze junior racketjes worden ter beschikking gesteld door de club, je hoeft er dus geen te kopen.

Bij MiniBAD combineren we spel en badminton, het sportplezier staat altijd centraal. Eens de acht voorbij kunnen de spelers overschakelen naar gewoon badminton, tijdens een van de andere trainingsmomenten.

Lidgeld jeugdspeler

Hieronder geven we een duidelijk overzicht van de lidgelden voor de verschillende spelersgroepen bij de jeugd. Jeugdspelers met een beperking betalen minder, om het sporten voor iedereen aan te moedigen.

1 speelmoment

2 speelmomenten

MiniBad

met een beperking

Betalingsgegevens

Overschrijven doe je op onderstaand rekeningnummer, met als mededeling “lidgeld” en je naam

IBAN: BE60 3900 1032 2370
BIC: BBRUBEBB

Ook goed om te weten

• De bovenstaande tarieven gelden voor een volledig seizoen (1 september tot 31 mei). Wil je tijdens het seizoen starten met badminton, mail dan even naar onze jeugdcoördinator om te weten welk trainingsmoment nog vrij is.
  • Betaal je lidgeld voor de start van het seizoen, anders ben je niet verzekerd!
  • Pluimen worden door de club voorzien en zijn dus inbegrepen in het lidgeld.
  • De meeste ziekenfondsen geven een tussenkomst voor de beoefening van een sportactiviteit en betalen een deel van het lidgeld terug. Klik hier om het juiste formulier te downloaden, vul het formulier in en laat het ondertekenen door een bestuurslid of trainer.

Onze jeugdcup

Hoe deelnemen?

Zodra de inschrijvingen open gaan, vind je hier de link naar de inschrijvingspagina.

Goed om weten:
iedere jeugdspeler speelt in de eigen leeftijdscategorie minimaal 3 wedstrijden tegen leeftijdsgenoten.

Jeugdcup BC Latem – De Pinte
25 april 2021

Elke jeugdspeler van minibad tot -17, die aangesloten is bij een Oost-Vlaamse club (die lid is van Badminton Vlaanderen) kan deelnemen.

Locatie: Sporthal Sint-Martens-Latem

Doel van een jeugdcup

Spelers op een laagdrempelige manier kennis laten maken met de meer competitieve vorm van badminton.

Klik hier voor meer info over de PBO jeugdcuptour of mail gerust naar onze jeugdcoördinator.

Jeugdstage

Ieder jaar trekken we er een weekendje tussenuit met onze jeugd, voor een heuse badmintonstage. De locatie durft al eens te veranderen, maar de ingrediënten zijn altijd min of meer dezelfde:

• Twee overnachtingen in een jeugdverblijf, eten en drinken inbegrepen. En nee, we geven uw koters geen pintjes.
  • Elke dag spelen we een uurtje of twee badminton, de rest van de dag vullen we met andere sporten, groepsspelen en – als het weer meezit – waterpret.
  • ’s Avonds halen we de gezelschapsspellen van onder het stof of poken we het kampvuur op. Hartstikke gezellig!

Dit seizoen vindt onze jeugdstage plaats van 7-9 mei. De locatie is echter nog geheim.

Jeugdactiviteiten

Ieder jaar organiseren we vier specifieke activiteiten voor én door onze jeugdspelers.
Noteer ze alvast in je agenda:

Koeken- & wijnverkoop

5-31 oktober 2020