Een fusie

In 2013 trokken de grote leiders van Latem BC en BC Polderbos hun rubberen laarzen aan en stampten ze samen een nieuwe club uit de grond: Badmintonclub Latem-De Pinte. Een veelzijdige fusieclub was geboren, waarin al het beste van haar voorgangers verenigd werd.

Onze 4 troeven

Behalve de spitsvondige naam en de spitante penningmeesteres, zijn dit de voornaamste troeven
van Badmintonclub Latem-De Pinte:

Veel speelmomenten

Op maandag, woensdag, donderdag én zondag is er vrij spel, telkens voor spelers van alle niveaus. Eens proberen? Gewoon het contactformulier invullen en langskomen! De eerste keer is ‘t voor niets, vanaf de tweede keer betaal je lidgeld.

Uitgebreide jeugdwerking

Gedaan met priegelen op je smartphone! Wij organiseren trainingen voor zeven- tot achttienjarigen, telkens o.l.v. een gediplomeerde coach. Elk jaar trekken we met de hele bende op weekend en organiseren we onze eigen jeugdcup.

Competitiemogelijkheden & trainingen voor iedereen

We nemen met een flink aantal ploegen deel aan de competitie, zowel in de provinciale als in de Vlaamse reeksen. Elk seizoen stellen we de teams opnieuw samen, zodat alle gegadigden een plaatsje vinden. Wekelijks is er ook een training voor enthousiaste competitiespelers.

Onze badminton afterwork(out)

Naast de inspanning, is er ook tijd voor ontspanning! Na het vrijspel of een competitie-ontmoeting praten we graag nog even bij in de cafetaria. Je kan het zien als onze wekelijkse teambuilding. Natuurlijk is dit volledig informeel & vrijblijvend, maar hoe meer zielen, hoe meer vreugd!

Jeroen

All-round medewerker
& trainer

Onze trainers

We hebben maar liefst 7 vaste trainers, die iedere training opnieuw het beste van zichzelf geven

Geoffrey (35)

17 jaar ervaring als trainer
klassement 2

“Ik vind het belangrijk om jonge spelertjes op een correcte manier in contact te brengen met deze fijne sport. Ze motiveren, enthousiasmeren en uitdagen om de sport te ontdekken.”

Daan (26)

4 jaar ervaring als trainer
Diploma trainer

“De balans vinden tussen (stevige) trainingsarbeid en fun is voor mij dé key om zowel spelers als trainers te motiveren en progressie te laten boeken.”

Luc (58)

> 25 jaar ervaring als trainer
Diploma trainer

“Het trainerschap is heel divers. Training geven is 1 zaak, maar goed contact houden met de spelers is het allerbelangrijkste. Daarnaast haal ik het meeste plezier in het zien stijgen van het niveau van de spelers.”

Michiel V. (19)

2 jaar ervaring als trainer
klassement 4

“Mijn accenten dit jaar liggen nog steeds op techniek, maar met een focus op tactiek achter de slagen. Daarnaast wil ik ook 1 à 2 maand focussen op de basis bij het dubbelspel.”

Max (20)

5 jaar ervaring als trainer
klassement 6

“Ik ben een gemotiveerde trainer die plezier haalt uit het aanleren van nieuwe dingen aan onze leden en dit steeds op een innovatieve manier probeer te realiseren.”

Michiel T. (19)

4 jaar ervaring als trainer
klassement 9

“Ik kan mezelf omschrijven als een gemotiveerde trainer die training geeft om de jeugd iets aan te leren, maar het ook voor mijn eigen plezier doe.”

Guillaume (28)

7 jaar ervaring als trainer
klassement 6

“Badminton is een technische, explosieve, maar vooral ook een sociale sport. Als trainer begeleid je een hechte groep met verschillende karakters om hierin te groeien.”

2 sporthallen

Badmintonclub Latem-De Pinte speelt – hoe kan het ook anders – in de gemeentelijke sporthallen van Sint-Martens-Latem en De Pinte. Hieronder vind je het adres van beide sporthallen, alsook een handig plannetje waarop je ineens je route kan uittekenen.

Sporthal De Pinte

OCP (Ontmoetingscentrum Polderbos)
Polderbos 20
9840 De Pinte

Sporthal Sint-Martens-Latem

Hoge Heirweg 64
9830 Sint-Martens-Latem

Clubkledij

Wil je graag in onze clubkleuren spelen & onze club vertegenwoordigen? Dat kan! We organiseren 1 keer per jaar een bestelmoment. Onze T-shirts zijn beschikbaar in de volgende maten:

• Kinderen: 116, 128, 140, 152 & 164
  • Dames: 36, 38, 40, 42, 44 & 46
  • Heren: S, M, L, XL & XXL

Wat kost dat?

• Kinderen: €14 / T-shirt
  • Dames/heren: €16 / T-shirt

We houden jullie op de hoogte via onze website, Facebookpagina & per e-mail wanneer er een nieuw bestelmoment doorgaat.

Erevoorzitter

Nico Fernández Alonso

Nico stond 15 jaar aan het roer van onze club, met veel enthousiasme, passie en lawijt. Twee clubs fuseren tot één geheel? Fluitje van een cent! Paella maken voor alle leden? Bring it on! Het leverde hem de bijnaam El Presidente, onze eeuwige dank én de titel van Erevoorzitter op.